Réva Alibernet je pozdní, moštová odrůda. Hrozny jsou velké, se středně velkými, někdy i menšími bobulemi. Barva bobulí je tmavě modrá a zbarvená je i dužnina. Ta má sytě červenou barvu a je šťavnatá. Odrůda Alibernet se sklízí v první polovině října. Je dobře odolná mrazům ale díky pozdnímu zrání se v našich podmínkách doporučuje do teplejších oblastí. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ: Vykopeme dostatečně h...
Moštová odrůda CABERNET SAUVIGNON patří mezi pozdně zrající révy. Hrozny jsou středně velké (okolo 90g) a mají kuželovitý tvar. Bobule mají atraktivní, tmavě modrou barvu a výbornou, harmonickou chuť. Bobule zrají od října. Vinná réva Cabernet Sauvignon je velmi oblíbenou odrůdo...
Réva Nitria je dříve známá i pod názvy Nitranka nebo Nitra. Je to odrůda pocházející ze Slovenska a využívá se k výrobě červených vín. Zraje pozdně, v první polovině října. Hrozny jsou velké a středně husté. Bobule mají středně velkou velikost a tmavě modrou barvu. Odrůdě Nitria vyhovují výhřevná, slunečná a chráněná stanoviště. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ:Vykopeme dostatečně hlubokou jámu (alespoň 60cm)...
Réva Frankovka je pozdní, moštová odrůda. Hrozny i bobule dorůstají středně velké až velké a mají tmavě modrou barvu. Slupka je silná a má velké množství červeného barvia. Dužnina je řídká, bez barviva a má plnou chuť. Sklízí se od poloviny října. Pro tuto odrůdu j...
Réva Neronet je česká odrůda vyšlechtěná v Lednici na Moravě. Hrozny dorůstají středně velké až velké a jsou středně husté. Bobule jsou menší až středně velké. Dužninu mají červeně zbarvenou (jde o tzv. barvířku) a mají plnou chuť. Zraje koncem září až začátkem října. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ: Vykopeme dostatečně hlubokou jámu (alespoň 60cm), půdu na dně je vhodné prokypřit. Jámu je třeba naplnit směsí...
Réva Hron je středně raná, moštová odrůda Hrozny jsou středně velké se středně velkými, kulovitými bobulemi. Mají sladší, jemně kabernetovou chuť. Zraje od konce září. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ: Vykopeme dostatečně hlubokou jámu (alespoň 60cm), půdu na dně je vhodné prokypřit. Jámu je třeba naplnit směsí kvalitní ornice a kompostu nebo zahradnického substrátu, který nesmí být kyselý. Réva vyžaduje s...
Réva Rimava je pozdní, moštová odrůda původem ze Slovenska. Má středně velké až velké hrozny s menšími, kulatými bobulemi. Jejich chuť je výrazná kabernetová. Bobule mají vyšší cukernatost. Sklízí se v polovině října. Výnosy této odrůdy jsou vysoké. Vhodná do teplejších oblastí. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ: Vykopeme dostatečně hlubokou jámu (alespoň 60cm), půdu na dně je vhodné prokypřit. Jámu je třeba ...
Réva Váh je modrá moštovná réva zrající pozdně, v polovině října. Hrozny dorůstají středně velké a mají malé, kulaté bobule. Dužnina je rosolovitá s kabernetovou chutí. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ: Vykopeme dostatečně hlubokou jámu (alespoň 60cm), půdu na dně je vhodné prokypřit. Jámu je třeba naplnit směsí kvalitní ornice a kompostu nebo zahradnického substrátu, který nesmí být kyselý. Réva vyžaduje s...
Réva vinná Rulandské modré je pozdní, moštová odrůda, známá také pod jménem Pinot Noir. Hrozny jsou menší velikosti, husté s menšími bobulemi. Ty mají modrofialovou barvu, tenkou slupku a kořenitou chuť. Sklizeň je v první polovině října. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ: Vykopeme dostatečně hlubokou jámu (alespoň 60cm), půdu na dně je vhodné prokypřit. Jámu je třeba naplnit směsí kvalitní ornice a kompost...
Réva Prima se řadí mezi stolní, středně rané odrůdy. Hrozny i bobule dorůstají střední velikosti. Chuť bobulí je sladká, šťavnatá a příjemná. Dozrávají od druhé poloviny září. Odrůda Prima je dobře odolná nemocem. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ: Vykopeme dostatečně hlubokou jámu (alespoň 60cm), půdu na dně je vhodné prokypřit. Jámu je třeba naplnit směsí kvalitní ornice a kompostu nebo zahradnického substr...
Réva Hamburský muškát je známá také pod názvem Moscato d´Amburgo. Tato odrůda tvoří velké hrozny a středně velké bobule. Je odolná proti plísni šedé a zraje od poloviny září. Hamburský muškát je výborná stolní odrůda se sladkými bobulemi. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ: Vykopeme dostatečně hlubokou jámu (alespoň 60cm), půdu na dně je vhodné prokypřit. Jámu je třeba naplnit směsí kvalitní ornice a kompostu ne...
Réva Velika je velkoplodá odrůda s hrozny výborné chuti. Zrají středně raně, od začátku září. Hrozny i bobule dorůstají velké. Chuťově jsou příjemně nasládlé, harmonické a vyvážené chuti. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ: Vykopeme dostatečně hlubokou jámu (alespoň 60cm), půdu na dně je vhodné prokypřit. Jámu je třeba naplnit směsí kvalitní ornice a kompostu nebo zahradnického substrátu, který nesmí být kyse...
Réva vinná Moldova je pozdní, stolní odrůda. Hrozny jsou velké s velkými, fialovomodrými bobulemi. Zraje koncem září. Tato odrůda je velmi odolná proti chorobám a dobře snáší také mrazy. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ: Vykopeme dostatečně hlubokou jámu (alespoň 60cm), půdu na dně je vhodné prokypřit. Jámu je třeba naplnit směsí kvalitní ornice a kompostu nebo zahradnického substrátu, který nesmí být kysel...
Skleníková réva KARDINÁL - neuvěřitelně veliké hrozny- v ideálních podmínkách může jeden hrozen mít hmotnost až 4 kilogramy a pokud máte dostatečně veliký skleník, tak můžete sklízet metráky výborných hroznů. Je to sice stolní odrůda s velkými a sladkými bobulemi, ale máme vyzkoušeno, že burčák z toho co nestihneme sníst je také vynikající.Ve skleníku také slouží jako přistínění ostatním rostli...
Réva Onyx je středně raná odrůda s modrofialovými, velkými hrozny. Bobule jsou středně velké až velké, více nahuštěné. Chuť je velmi dobrá, nasládlá, plná, vyvážená s jemným muškátovým aroma. Sklízí se od poloviny září. Tato odrůda m&...