Aroma vína je tvořeno tóny plodů divoké třešně a květů jahodníku. Chuť je svěží po jahodách a medovém ananasu s dochutí malinové zmrzliny. Víno můžeme podávat s ledovou tříští ve sklenici, jímž vznikne neuvěřitelně osvěžující nápoj. Teplota podávání 10 - 12 oC.BarvaRoséZbytkový cukrPolosladkéOdrůdaZweigeltrebeRočník2023PřívlastekPozdní sběrObjem láhve0, 75 lVinařská oblastMoravaPodoblastVelkopavl...
Ve vůni ucítíte přezrálé višně, ostružiny a třešňovou marmeládu doplněnou o tóny hořké čokolády. Lesní ovoce najdete i v chuti a se sametovou tříslovinou dotváří plnost tohoto vína. Teplota podávání 14 - 16 oC.BarvaČervenéZbytkový cukrPolosuchéOdrůdaZweigeltrebeRočník2023PřívlastekVýběr z hroznůObjem láhve0, 75 lVinařská oblastMoravaPodoblastVelkopavlovickáObecZaječíTraťU kapličkyAlkohol13, 5%Bez...
Vůně je tvořena višňovým džemem a cizokrajným dřevem. Plnou chuť, která je hebká a sametová s příjemnou ovocností, ještě podtrhuje dlouhý závěr. Vhodné podávat ke zvěřinovému guláši anebo k tvrdým sýrům. Velmi vhodné pro delší uchovávání. Teplota podávání 14 - 16 oC.Ocenění:Zlatá Medaile, Národní soutěž vín - oblast Morava - podoblast Velkopavlovická 2024BarvaČervenéZbytkový cukrSuchéOdrůdaZwei...
Zweigeltrebe jeho buket tvoří borůvky, lesní jahody a ostružiny, které v chuti přechází do jeřabiny a čerstvě mleté kávy. Vhodné podávat ke zvěřinovému guláši anebo k tvrdým sýrům. Velmi vhodné pro delší uchovávání. Teplota podávání 14 -16 oC.BarvaČervenéZbytkový cukrSuchéOdrůdaZweigeltrebeRočník2020PřívlastekPozdní sběrObjem láhve0, 75 lVinařská oblastMoravaPodoblastVelkopavlovickáObecZaječíTra...
Veltlínské zelené má vůni typicky odrůdovou, lehce kořenitou přecházející až do tónů bylinných květů. V chuti je vysoce extraktivní, svěží s dlouhým ovocným závěrem.Ocenění:Zlatá medaile, Národní soutěž vín - oblast Morava - podoblast Mikulovská 2022BarvaBíléZbytkový cukrSuchéOdrůdaVeltlínské zelenéRočník2021PřívlastekPozdní sběrObjem láhve0, 75 lVinařská oblastMoravaObecSedlec u MikulovaTraťKo...
Velmi výrazný buket je tvořen čajovou růží, pomerančem, medem a čerstvě utrženým hroznem. Badyán s vanilkou dotvářejí, spolu s tím co najdeme ve vůni, chuť vína. Doporučujeme podávat k předkrmům, lehkým úpravám ryb a drůbeže, ale i k dezertům. Teplota podávání je 9 – 11 oC.Ocenění:Platinová (Velká zlatá) mediale, Great American International Wine Competition 2024Zlatá medaile, Hustopečská ...
Tramín červený má buket tvořený čajovou růží, medem, vanilkou a kouřem. Badyán s vanilkou dotvářejí, spolu s tím co najdeme ve vůni, chuť vína. Víno se velmi hodí ke slavnostním příležitostem. Vhodné snoubení se s ovčími sýry popřípadě lehkými ovocnými dezerty. Teplota podávání je 9 – 11 oC.BarvaBíléZbytkový cukrPolosuchéOdrůdaTramín červenýRočník2023PřívlastekVOC Růžové horyObjem láhve0, 75 l...
Buket je květnatě ovocný přecházející až do tónů vyzrálého manga. Chuť koresponduje s vůní a je ukončena příjemnou mandlovitostí. Vhodné ke studené kuchyni, k smaženým rybím pokrmům. Teplota podávání 10 – 12 °C. BarvaBíléZbytkový cukrSuchéOdrůdaSylvánské zelenéRočník2022PřívlastekPozdní sběrObjem láhve0, 75 lVinařská oblastMoravaPodoblastVelkopavlovickáObecZaječíTraťNová horaAlkohol11, 5%Bezcuker...
Svatovavřinecké má ovocnou vůni, která je plná květů višní, švestek a s nádechem pecky. V chuti tohoto vína se objevují tóny švestek, ostružin, skořice, perníkového koření a pepře. Vhodné podávat ke zvěřině, k huse či k sýrům s dvojí plísní. Velmi vhodné pro delší uchovávání. Teplota podávání 14 -16 oC.BarvaČervenéZbytkový cukrSuchéOdrůdaSvatovavřineckéRočník2021PřívlastekVýběr z hroznůObjem...
Bylinky, kandované ovoce a med tvoří základní stavební pilíře vůně i chuti tohoto vína. Minerální a plný závěr ještě zvýrazňuje celkový dojem z vína. Velmi vhodné k dezertům a k jemným paštikám. Teplota podávání 9 - 11 oC.Ocenění:Stříbrná medaile, PIWI International Wine Challenge 2024Zlatá medaile, Festwine 2024Zlatá medaile, Zlatý pohár Česko - Slovenska 2024BarvaBíléZbytkový cukrSladkéOdrůd...
Buket je intenzivní a rozmanitý plný tónu angreštu, mučenky a rozmačkaného listu černého rybízu. Chuť je plná citrusově ovocná s dominancí grapefruitu a broskve. Doporučujeme podávat k pokrmům se sýrovou smetanovou omáčkou, s chřestem či kozím sýrem. Jeho souhra s chřestem skýtá neuvěřitelný požitek. Teplota podávání je 11 – 13 oC.Ocenění:Stříbrná medaile, Vinum Gradecense – Hradecký Pohár vína...
Vůně je tvořena intenzivními tóny listů černého rybízu, květů bezu a kompotovaného angreštu. Do příjemné chuti přecházejí všechny tóny s buketu tohoto vína. Dochuť ještě zkrášluje kandované ovoce. Doporučujeme podávat k pokrmům se sýrovou smetanovou omáčkou, s chřestem či kozím sýrem. Jeho souhra s chřestem skýtá neuvěřitelný požitek. Teplota podávání je 11 – 13 oC.Ocenění:Velká zlatá medaile, ...
Buket tohoto vína je příjemně hrozinkový, pozvolna přecházející až do vůní lučních kvítí a vanilky. Expresivní chuť s dlouhým závěrem koresponduje s vůní a je doplněna o pikantní příchuť citrusového ovoce. Vhodné k lehké úpravě zeleniny a zeleninovým salátům doporučujeme také k úpravě drůbežího masa na páře. Teplota podávání je 8 – 10 oC.Ocenění:Zlatá medaile, podoblast Velkopavlovická - nominač...
Ve vůni převládají tóny citrusů, jež se snoubí s akátovými květy. Výrazně šťavnatá chuť pobízí k dalšímu doušku. Nechybí dlouhý minerální závěr. K zeleninovým jídlům i polévkám, k sladkovodní rybě či jemným paštikám se hodí toto víno. Teplota podávání 9 – 11 oCOcenění:Parlamentní víno roku 2023Zlatá medaile, podoblast Velkopavlovická - nominační soutěž pro Salon vín 2024Ve vůni převládají tóny ...
Tento Ryzlink vlašský zrál půl roku v akátovém sudu, díky čemuž můžeme ve vůni cítit výrazný minerální projev, vanilku a kouř. To vše přechází do vrstevnatě strukturované chutí s čerstvým lískovým oříškem a pikantními kyselinami v dochuti. Teplota podávání 9 - 11 oC.Ocenění:Prague Premium Gold, Prague Wine Trophy 2022BarvaBíléZbytkový cukrSuchéOdrůdaRyzlink vlašskýRočník2021PřívlastekPozdní sbě...